Gresley Abas
CeylonTn-165-1911_HR.jpg

Bev's House

Bev's House

Bev's House

Our design response for this Coogee beach house was to detach the housing module from the row of townhouses and push it to the street boundary.

This move allowed us to create a private cloistered courtyard garden space, defined by steel portal frames and planting trellises, that make this space an integral part of the dwelling.

The house leans forward to the north to capture the ocean views whilst being protected from the unrelenting Freo Doctor.

The internal planning inverts traditional spatial arrangements, favouring the placement of the open living/kitchen space on the upper level to integrate ocean views into everyday living whilst providing a generous connection to the courtyard.

Circulation through the house is fluid around the central cabinetry core, and floor to ceiling glazing on the north and west facade give the house a very generous sense of space and light.


CLIENT
Private

COMPLETED
2016

Awards
2017 Architecture Award, Residential Architecture – Houses (New), Australian Institute of Architects WA