Gresley Abas
AIA_Wembley20170216_0790_1.jpg

Wembley Golf Course

Wembley Golf Course

Wembley Golf Course

Our project saw the replacement of the existing tavern, kiosk and change room facilities with a range of hospitality offerings, function spaces, new change rooms and flexible retail spaces.

Our design embraces the fantastic views over the course and makes use of the topography to create an arrangement of simple architectural forms.

Key considerations for the design were to improve the entry sequence to the precinct and to unify the buildings on a central axis to enhance the legibility of the development.

This approach creates a strong identity for the development, whilst not competing with the existing facilities and external zones that were completed as part of the Stage 1 works.

A composite resin canopy structure provides a welcoming sheltered undercover entry promenade to the entire precinct


This project received the Gil Nicol Award for Commercial Architecture at the 2017 AIA (WA) Awards.

 


CLIENT
Town of Cambridge

LOCATION
Wembley, Western Australia

COMPLETED
2016

AWARDS
2017 Gil Nicol Award for Commercial Architecture, Australian Institute of Architects (WA)